Celebrate What You Eat

Tubes met een feestje van binnen

Wat begon met GinMayo is uitgegroeid tot het merk Celebrate What You Eat. Hierbij is ook GinChup tot het arsenaal toegevoegd. Bedenker Josh Selter is samen met Simon van Oldenbeek de wereld aan het veroveren met deze ongebruikelijke maar lekkere sauzen. Ongebruikelijk? Een beetje: Josh besloot Bobby's Gin toe te voegen om de smaken van Zaanse (het bekende merk) wat meer spice te geven. Met als resultaat een percentage van 2% alcohol.

Voorheen werd GinMayo gebruikt als een signature saus bij Mossel & Gin. Gasten van het restaurant, gelegen in het Westerpark, kregen de saus standaard geserveerd bij een portie mosselen met friet. Dit Amsterdamse restaurant is gespecialiseerd in het bereiden van mosselgerechten, die zij combineren met het schenken van frisse gin-tonic. Zij willen deze vernieuwende, maar gouden combinatie tot een begrip maken. De toepasselijke naam Mossel & Gin is hier dan ook uit afgeleid.

 
Het 'New York' gevoel

Het vis- en schaaldieren restaurant is erop gericht mensen gevarieerd, duurzaam, voedzaam en lokaal eten aan te bieden. Zo laten zij hun gasten kennis maken met de mossel en haar veelzijdigheid. Daarbij vormt Nederland de thuisbasis van de mossel, maar de zeevrucht krijgt volgens Mossel & Gin nog te weinig aandacht in grote Nederlandse steden. Zo moeten niet alleen de divers smakende gerechten de mossel populair maken in de grote steden, ook de sfeer in het restaurant is erop gericht om het imago van de mossel op te krikken. De stoere en gevarieerde gerechten in combinatie met de frisse gin tonic geven een 'New York' gevoel af en moeten het beeld van dat traditionele zwarte pannetje wegvagen. Zowel smaak als ambience spelen hierbij een grote rol.

Zaanse mayonaise/ketchup en Bobby's gin

GinMayo wordt standaard geserveerd bij de gerechten van Mossel & Gin. Omdat de saus populair bleek in eigen in eigen restaurant, besloten zij het grootser aan te pakken. Gin Mayo bestaat overigens uit een verassend goedwerkende combinatie van Zaanse mayonaise en de Schiedamse Bobby’s gin. Zowel Van Wijngaarden, bekend van diezelfde Zaanse mayonaise, als Bobby’s Gin besloten de samenwerking aan te gaan. Zo is de saus is tegenwoordig te krijgen in tube vorm. 

Daarnaast wordt de saus natuurlijk nog altijd geserveerd bij Mossel & Gin, zodra je een portie klassieke mosselen met friet besteld. Overigens blijft er van de 5% gin die in de saus gaat na bereiding nog maar 2% alcohol over. Het is dus niet genoeg om dronken van te worden, maar het geeft de saus wel een verfrissende kick.

Sorteren op:
Sorteren op: