Agroposta

Agropošta betekent letterlijk ‘Ontvang post uit de natuur’. Mooi toch? De siropen zijn gemaakt van fruit en planten die met de hand geplukt worden in de natuur en de recepten zijn traditioneel kroatisch. Los van de inhoud is de buitenkant van de flessen siroop ook erg leuk. Deze post uit de natuur ziet er namelijk letterlijk zo uit.

Bello Limoncello

Lard en Freek waren dol op limoncello, maar het staat niet echt bekend als een mannelijk drankje. Dus besloten ze hun eigen, mannelijke limoncello te gaan ontwikkelen, met organische citroenen, meer alcohol en minder suiker. Het begon met een reis door Italië om inspiratie, techniek en recepten op te doen, want drank maken hadden ze nog nooit gedaan. Ondertussen heeft zelfs de koning al Bello Limoncello geproefd.

Amsterdam Spuitwater

Je zou Amsterdam Spuitwater bijna alleen al om de mooie fles kopen. Maar in de flessen zit een traditioneel, gezond en zuiver bruisend water. Je kunt het gewoon als verfrissing drinken of bijvoorbeeld om cocktails extra te laten sparkelen. De flessen kunnen keer op keer hervuld worden met spuitwater, zo creëer je dus ook geen plastic flessen afval.

Brouwerij Troost

Het brouwen begon op drie hoog achter, maar ondertussen heeft Brouwerij Troost al twee locaties. In de Pijp wordt vooral geëxperimenteerd en bij Brouwerij Troost Westergas wordt er op grotere schaal gebrouwen. Brouwerij Troost is voor iedereen die van bier houdt, speciaal bier of pils, het maakt niet uit.

Choco & Things

Choco & Things gebruiken de beste cacaobonen, de Arriba Nacional uit Ecuador. Omdat deze cacao al zo heerlijk is wordt er ook niks slechts aan toegevoegd. Het is dus een zo puur en natuurlijk mogelijke chocolade. De bonen zijn zo min mogelijk bewerkt en de suiker komt van de kokosnoot bloesem. Zo kan je nog eens chocolade eten zonder schuldgevoel.

CiTea

De oprichter van CiTea, Dio Buchner heeft de hele wereld rondgereisd en overal heeft hij thee rituelen mogen aanschouwen. Gegrepen door de kracht van thee is hij samen met Jelle de Boer CiTea gestart. Nu hebben ze zelfs een speciale Amsterdam blend.

 

DIY Mushroom Farm Kits

Wist je dat koffieprut erg veel voedingsstoffen bevat? De paddenstoelen die uit de DIY Mushroom Farm Kits groeien komen uit een blok koffieprut. Je hoeft ze alleen maar 2x per dag wat water te geven en op een comfortabel plekje te zetten. Dan kan je ongeveer na 10 dagen al je zelf gekweekte paddenstoelen eten.

El Jefe Salsa

El Jefe maakt een pittige salsa, een hele pittige. Je lippen gaan er vreselijk van tintelen, maar de smaak is het waard. De oorsprong van de salsa is erg bijzonder, van alles komt voorbij, oorlogen, weeshuizen, vulkanen, goden en hallucinaties. Alles staat beschreven op de site van El Jefe Salsa.

GIN MAYO

Het restaurant Mossel & Gin in Amsterdam serveerde deze saus al een tijdje. Telkens meer gasten vroegen of ze de saus ook konden kopen. Toen hebben ze het groots aangepakt en een deal gesloten met mayonaise producent Van Wijngaarden om de gin mayo grootst te gaan produceren. Ze blauwe verpakking valt gelijk op en de mayo loopt dan ook heel goed. Dronken zul je er alleen niet echt van worden.

HAU

We hebben allemaal wel eens gefantaseerd over alcohol in ijsvorm. HAU heeft deze droom uitgevoerd door van verschillende favoriete drankjes een bevroren cocktail ijsje te maken. Bijvoorbeeld de super populaire gin tonic, maar dan op een stokje.

 

Kever Genever

Vier vrienden vroegen zich eens af waarom genever niet meer zo populair is als vroeger. Dus besloten ze om het typisch Nederlandse drankje een nieuw leven in te blazen. Ze gingen een samenwerking aan met een van de weinige genever distilleerderijen in Nederland en ontwikkelde Kever Genever. Deze genever is malt, bitter en heeft tonen van amandel, vlierbloesem, kaneel en appel.

Lemon Poppy

De oprichtster van Lemon Poppy is geboren en opgegroeid in Albanië en in Utrecht terecht gekomen om te studeren. In Utrecht dronk ze altijd de traditionele thee uit Albanië, Çaj Mali, als herinnering aan thuis. Toen besloot ze om de thee met Nederland te gaan delen. Het is een pure en frisse thee. In de winter wordt hij met citroen en honing gedronken zodat je er een extra warm gevoel van krijgt.

Lowlander

Toen Nederland nog over de zeven zeeën voer als wereldmacht namen wij ons bier overal mee naartoe. Daarom was Nederlands bier in iedere uithoek van de wereld te vinden. Dit inspireerde de oprichter van Lowlander om te ontdekken wat Nederland ooit op de kaart zette als bierland. Lowlander bier wordt gebrouwen met kruiden en specerijen, zo proberen ze Nederland weer op de kaart te zetten om fantastische bieren, vol van smaak.

Neko Jusu

De vriendinnen Melissa en Camille werkte samen in een restaurant waar zij zorgde voor de verfrissingen. Hun drankjes werden zo goed ontvangen dat ze besloten de soda’s te gaan uitbrengen. De drankjes zijn geïnspireerd op de Japanse keuken en Neko Jusu betekent vrij vertaald pussy juice in het Japans.

Our/Vodka

Deze wodka is globaal en toch lokaal. Het merk is globaal en wordt verkocht in steden over de hele wereld. Maar per stad waar een Our/Vodka partner is wordt de drank iets anders gestookt om de wodka het karakter van de stad mee te geven. Ze begonnen in Berlijn en nu zijn er zelfs micro distilleerderijen in L.A en Miami.

Roze Bunker

Om te beginnen heeft de siroop van Roze Bunker een super gaaf label. Maar wat in de fles zit is ook zeker niet mis. Alle siropen zijn handgemaakt van bergen vers fruit, kruiden en zelfs verrassende ingrediënten zoals mout en hop. De smaken zijn dus zeker niet saai en gewoontjes. Naast de verkoop van flessen in de winkel wordt ook in The Maker Cafe de limonade van Roze Bunker geschonken.

Spek Amsterdam

Van Spek verkopen wij Snippers. Ja, het is letterlijk een flesje met snippers. Deze zijn gemaakt van oude drankvaten. Deze vaten hebben in de loop van de tijd enorm veel smaken opgenomen. Dus met je flesje snippers kan je een goedkopere drank een heerlijke extra smaak geven. De flesjes met snippers komen in de smaken gin, tequila, sherry, rum en whiskey.

 

Stad&Vat

Wat de whiskey cocktails van Stad&Vat zo bijzonder maakt is dat alle ingrediënten samen gerijpt hebben in een vat. Hierna is alles ook weer gezamenlijk in een fles gegaan. Het is dus eigenlijk een kant en klare cocktail. Deze benaming doet echter iets te weinig eer aan de heerlijke rijke smaak en de ambachtelijke productie.

 

Tony Chocolonely

We houden allemaal zo erg van chocolade. Bij het eten van een reep schamen we ons eigenlijk alleen voor de calorieën die je binnenkrijgt, maar we zouden ons moeten schamen voor het productieproces. Chocoladegiganten houden de inkoopprijs van cacao immens laag, waardoor de boeren nauwelijks rond kunnen komen. Daarbij werken er soms zelfs slaven op plantages, erger nog, kindslaven. Tony probeert dit tegen te gaan en strijd voor 100% slaaf-vrije chocolade.

Union 55

De amandelen komen uit Californië, kardemom uit Guatemala en de vanille uit Madagaskar. Deze rum is duidelijk met erg veel zorg en liefde samengesteld. Union 55 wilt een eerlijke drank maken, met de beste natuurlijke ingrediënten.

VanMax Pindakaas

Deze pindakazen worden hier in Amsterdam gemaakt in de sociale werkplaats van Maxine, ook wel de Pindakaasmakerij genoemd. Het is echte pure pindakaas, zonder toegevoegde suikers en nog belangrijker, zonder palmvet. Naast dit heerlijke broodbeleg wilt Van Max ook zoveel mogelijk banen creëren voor iedereen, ongeacht het juiste papiertje, leeftijd of afkomst. Deze pot pindakaas kun je dus echt zonder schaamte leeglepelen.

Willem’s Wermoed

De eerste Nederlandse vermouth! De inspiratie voor de ingrediënten komen uit de Amsterdamse Hortus Botanicus. De duizende kruiden en bijzondere planten daar hebben de bitterzoete smaak van Willem’s Wermoed gevormd. De ingrediënten zijn samengevoegd met een spaanse witte wijn en heeft jaren in houten vaten gerijpt.  

 

Zwirs Wijngaard

Deze familie wijngaard is een van de weinige in Noord-Holland. Het is een kleine wijngaard, maar evengoed zijn de wijnen prijswinnaars. De Zwirs familie wijngaard brengt drie wijnen uit, een mousserende en twee witte wijnen die vernoemd zijn naar de kinderen, Sophie en Abel. Een echte hollandse familie wijngaard dus.