Gin Mayo saus

134 Op voorraad
De heerlijke Gin Mayo cocktailsaus is te combineren met elk gerecht. De verrassend goedwerkende combinatie van Zaanse mayonaise en de Schiedamse Bobby’s gin werd bedacht door restaurant Mossel & Gin, die het bij hun mosselgerechten serveren

De heerlijke Gin Mayo saus is te combineren met elk gerecht. De cocktailsaus is bedacht door restaurant Mossel & Gin die het bij hun mosselgerechten serveren. Het is een verrassend goedwerkende combinatie van Zaanse mayonaise en de Schiedamse Bobby’s gin.

Hoe is de Gin Mayo saus ontstaan?

De cocktailsaus werd in 2014 bedacht door Josh shelter, mede-eigenaar van vis- en schaaldierenrestaurant Mossel & Gin, en Sten Lezer, zijn toenmalige chef-kok. Gasten van het restaurant, gelegen in het Westerpark, kregen het standaard geserveerd bij een portie mosselen met friet.

Nadat de saus aansloeg in eigen restaurant, besloot Shelter het grootser aan te pakken. Zowel Van Wijngaarden, bekend van de Zaanse mayonaise, als de Schiedamse Bobby’s Gin, besloten de samenwerking aan te gaan.

Gin Mayo is tegenwoordig in tubevorm te verkrijgen, zowel de standaard 170ml versie als de mini 30ml sleutelhangerversie. Natuurlijk kan je ook langsgaan bij Mossel & Gin zelf, waar hun creatie nog altijd geserveerd wordt bij de klassieke mosselen met friet.

Wat doet Mossel & Gin?

Dit Amsterdamse restaurant is gespecialiseerd in het bereiden van mosselgerechten, die zij combineren met het schenken van frisse gin-tonic. Hieruit is ook de toepasselijke naam Mossel & Gin afgeleid.

Gevarieerd, duurzaam, voedzaam en lokaal eten staat centraal in het vis- en schaaldierenrestaurant. Niet alleen de divers smakende gerechten moeten de mossel populair maken in grote Nederlandse steden, ook de sfeer in het restaurant is erop gericht om het imago van de zeevrucht nieuw leven in te blazen. Weg met het starre, traditionele zwarte pannetje, tijd voor variatie.

Alcoholpercentage

Wist je dat er van de 5% gin na bereiding maar 2% alcohol over blijft? Het is niet genoeg om dronken van te worden, maar het geeft de saus wel een verfrissende kick.

0 beoordelen

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen