Back to All Events

Make It Slow | Sustainable Fashion

Duurzame mode is de toekomst. Maar waar begin je en welke obstakels zijn er wanneer je op de duurzame tour gaat?

In aanloop naar Dutch Sustainable Fashion Week organiseert Amsterdam Made op woensdag 4 oktober een avondprogramma voor Amsterdamse makers die interesse hebben in ecovriendelijke en verantwoorde mode. Heb je een duwtje in de rug nodig om slow fashion te omarmen, wil je informatie over concrete stappen die je kan zetten om duurzamer te werken, of wil je gewoon graag met gelijkgestemden kennis en ervaring uitwisselen? Dat kan allemaal tijdens deze avond.

Programma

Onder leiding van twee innovatieve ondernemers die duurzaamheid voorop stellen gaan we in op de thema’s hergebruik, no-waste en de bio-based grondstof hennep. Wil jij dus werken aan een modieuze maatschappij waarin mens en milieu centraal staan? Dan zien we je heel graag op woensdag 4 oktober op onze nieuwe locatie in de Hallen. We verwelkomen jullie graag vanaf 18:30 met een hapje en drankje. Gedurende de avond zal er koffie en thee met wat lekkers zijn. Om alle gespreksstof te laten bezinken sluiten we de avond af met een kleine borrel.

17:00-17:30 Rondleiding Denim City*
18:30-19:00 Inloop
19:00-19:10 Welkomstwoord Amsterdam Made
19:15-19:45 Bert van Son, MUD Jeans
19:45-20:15 Esther Molenwijk, Hemp Collective
20:15-21:00 Discussie

*Voor geïnteresseerden in de duurzame denim/katoen industrie hebben wij nog een leuk extraatje. Om 17:00 uur start een rondleiding bij Denim City, de enige internationale jeans school, innovatiecentrum én werkplaats van Europa. Voordat we met het reguliere programma beginnen is er tijd om een hapje eten te bij de Foodhallen.

Neem een oude spijkerbroek mee

Om tijdens de avond zoveel mogelijk impact te genereren willen we iedereen vragen om een oude spijkerbroek mee te nemen. MUD Jeans zal deze gebruiken om “nieuwe” jeans van te maken. Met deze actie krijg je een korting op je eerstvolgende aankoop bij MUD Jeans.

Wees er snel bij

We willen zoveel mogelijk mensen geïnteresseerd in duurzame mode de kans geven aanwezig te zijn (zowel gevestigde makers als modemakers “to be”). Maar wees er snel bij, we hebben helaas een beperkt aantal plekken! Wil je iemand meenemen? Dat kan, vergeet dit dan niet via het aanmeldformulier aan te geven.