Instock

Verspilde voedselproducten redden

Wist jij dat een derde van alle voedselproductie wereldwijd verspild wordt? Doodzonde. Er is een overschot aan producten waar soms helemaal niets aan mankeert of net iets minder mooi is. Restaurant Instock vindt dat hier ook een markt voor moet zijn. Daarom halen zij producten op van bijvoorbeeld een vishandelaar of een vleesverpakker, die zij verwerken in gerechten van hun restaurant in Amsterdam en Utrecht. Ook belangijk: door het eten te gebruiken, gaat de energie die in de teelt, verpakking, transport en koeling van voedsel is gestoken niet verloren.

Bier, granola en kookboeken

Je kunt niet alleen heerlijk eten bij het Instock restaurant, maar tegenwoordig verkopen deze Amsterdamse makers ook hun eigen producten gemaakt van gered voedsel. Veel van hun recepten kun je terugvinden in de Instock kookboeken. Zo kun je thuis ook voedselverspilling tegen gaan. Wist je dat je van het overblijfsel van bier –bierbostel- een voedzame moutrestant overblijft? Dit is een van de bestandsdelen van de granola, die je bij ons ook in de shop kunt kopen. Geen zorgen: de granola is alcoholvrij.

Sorteren op:
Sorteren op: