Instock Cooking

€19,99
5 Op voorraad
Vind jij het ook zo uitdagend om te koken met het eten dat je op het moment ‘in stock’ hebt? Aan de hand van acht conserveringstechnieken laten de makers van Instock zien hoe je van overgebleven producten lekkere en gezonde gerechten creëert.

Vind jij het ook zo uitdagend om te koken met het eten dat je op het moment ‘in stock’ hebt? Dan is dit echt een kookboek voor jou. Het gaat verder dan alleen ‘restjes koken’, want in het boek wordt dieper ingegaan op conserveringstechnieken. Aan de hand van acht van deze technieken (inmaken in zoet en zoetzuur, fermenteren, vriezen, pekelen, roken, drogen en konfijten in vet) laten de makers van Instock zien hoe je van overgebleven producten lekkere en gezonde gerechten creëert.

‘Instock cooking’ heeft meerdere voordelen: het is goedkoper en beter voor het milieu, maar ook ontzettend leuk! Zo leer je hoe die overrijpe banaan een gezonde gedroogde snack kan worden en hoe de halve komkommer kan zorgen voor een heerlijke pickle.

Over de maker

Door eten te redden wat normaal gesproken weg zou worden gegooid, brengt Restaurant Instock eten naar een compleet nieuw level. Zij halen hun producten op van bijvoorbeeld een vishandelaar of een vleesverpakker, die ze verwerken in gerechten in hun restaurants in Amsterdam en Utrecht. Ook belangrijk: door het eten te gebruiken, gaat de energie die in de teelt, verpakking, transport en koeling van voedsel is gestoken niet verloren.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen