Maak kennis met: Drysdale The Label

“Fuck overthinking!”, “Girl you already have what it takes”. Door het herhalen van positieve affirmaties als deze, wilt Megan Drysdale van Drysdale the Label, haarzelf en anderen inspireren om van negatieve denkbeelden af te komen. Met illustraties en quotes hoopt de maker vrouwen te inspireren om minder kritisch in het leven te staan.

“Wat ik vrouwen in mijn illustraties wil meegeven, is dat je geen goedkeuring van anderen nodig hebt. Jij bent al goed zoals je bent.”


Mentale gezondheid

Megan studeert af aan Academie Artemis in 2016, sindsdien was ze zoekende naar een manier om voor zichzelf te beginnen als ondernemer, die ook betekenisvol zou zijn. Tot 2019, wanneer ze begint met het volgen van therapie. Therapie gaf haar uiteindelijk de laatste zet om echt beginnen met haar bedrijfje.

“Voordat ik het therapietraject in ging, was ik veel bezig met wat anderen van mij vonden. Ik was erg kritisch op mezelf en mijn werk, niet op een gezonde manier. Die negatieve gedachten hielpen me totaal niet verder in mijn leven. Bovendien zat ik in een aantal giftige relaties, zowel vriendschappelijk als romantisch, die niet goed voor me waren. Nu ik die heb verbroken, zie ik in dat sommige relaties en ruimtelijke invloeden in je directe omgeving je kunnen tegenhouden om te groeien. Eigenlijk weet je al dat je er beter geen tijd meer in kunt stoppen, als je jezelf niet verder kan ontwikkelen.”

Volgens Megan gaan veel vrouwen door dezelfde onzekerheden heen. “We zijn continu bezig met hoe we eruit zien en hoe we overkomen op anderen. Wat ik vrouwen in mijn illustraties wil meegeven, is dat je geen goedkeuring nodig hebt van anderen. Jij bent al goed zoals je bent.”

Schetsen doet Megan met behulp van tekentablets. De tekeningen werkt ze vervolgens uit in Illustrator. De karakters die Megan schetst in haar illustraties zijn allemaal ‘power vrouwen’ met ieder een positief zelfbeeld. De ene keer tekent ze iemand met een ‘zacht uiterlijk’, de andere keer een vrouw, die een sterke pose aanneemt. Inclusiviteit speelt een grote rol in het werk van Megan. Ze laat in haar tekeningen vrouwen zien van allerlei kleuren en maten, zodat iedereen zich kan herkennen.

The Maker Store

Megan en The Maker Store go way back. “Ik heb met veel plezier bij The Maker Store gewerkt als sales assistent. Het leuke is dat het team super creatief is. Sanne, een van de collega’s, wist al snel dat ik bezig was met mijn eigen illustraties. Ze wilde mijn werk graag een plekje geven in de winkel. Ik krijg nog vaak bestellingen via The Maker Store. Laatst was er iemand uit New York in de winkel, die een illustratie wilde kopen, maar het niet mee kon nemen in het vliegtuig. Toen heeft ‘ie mij benaderd. Dat soort ontmoetingen zijn heel leuk.”“Ik doe veel research online naar zelfliefde. Ik lees bijvoorbeeld veel artikelen en boeken, maar ik kijk ook shows op Netflix, zoals Dear White People, Rupaul’s Drag Race en Queer Eye”

 


Inspiratie

Om op inspiratie te komen voor Drysdale the Label, speurt Megan regelmatig Pinterest af. “Ik doe veel research online naar zelfliefde. Ik lees bijvoorbeeld veel artikelen en boeken zoals What A Time To Be Alone van Chidera Eggerue, maar ik kijk ook shows op Netflix. Dear White People is daar een voorbeeld van. De show gaat over zwarte studenten van een Ivy League-instelling, die te maken krijgen met racisme. Daarnaast zijn Rupaul’s Drag Race en Queer Eye favoriet. Beide laten zien dat andermans mening over jou er niet toe doet en je met die instelling je meest authentieke zelf kan zijn, maar snijden ze ook onderwerpen zoals mentale gezondheid aan. Ook word ik geïnspireerd door Florence Given, een toffe illustrator. Zij combineert net als ik tekst en tekeningen met elkaar.”

 

  Op sommige dagen vloeit de inspiratie. Net zoals laatst, toen Megan op één avond zes nieuwe illustraties maakte. “Daar krijg ik echt een kick van”, vertelt de maker. “De vrouwen die ik teken, veranderen voortdurend. Eerder gaf ik ze enkel een andere huidskleur, maar nu zijn de lichamen omhuld in een pastelkleurige contourlijn, wat het meer eigen maakt. Ook ben ik aan het experimenteren met gekleurde wenkbrauwen. Dat vind ik een leuke trend, die ik steeds vaker om me heen zie.”


In de toekomst wilt Megan haar merk uitbreiden met t-shirts en sokken. Ook komen er misschien kussenslopen, of dekens. Daar doet ze nu materiaalonderzoek voor. Daarnaast zou ze graag de interieur kant op willen, met muurschilderingen en meubilair design.

Tekst: Judith Tielemans
Foto's: Megan Drysdale

Benieuwd naar de illustraties van Megan? Klik hier voor een overzicht.